Me pas qenë Teuta motra e Ramushit nuk kishit guxu me ja përmend emrin (+ 18)

KIMETE BERISHA

Nga Kimete Berisha

S’po du’ me mbrojt Teutën, veç po du’ me ua thënë edhe një tjetër të ‘vërtetë brutale’ për mashkulloren shqiptare.
Lidhna me jetë, e betohem në Zot, e ju garantoj qysh doni se me pas qenë Teuta motra, gruaja apo vajza e Ramushit, e Rexhep Selimit, e Fatmir Limajt apo e ndonji hundleshi tjetër, nuk kish guxu njeri i gjallë me ja përmend emrin se lëre ma m’i shti lula n’prapanicë.
Me ua dhanë Zoti krahtë me fluturu vajzës apo gruas së Dautit nuk kishit guxu me i thanë ‘shtini lulat n’b*thë’ apo qysh i tha Enveri Teutës ‘përdridhesh me lule’ pa u përdridh ajo hiç.
Ju kishin çu n’hanë e prap ju kishin kthy nga hana e ua kishin tregu ‘shartnet e turqnisë’, se ‘turku vetëm zor don’ sipas shqitar’ve.
Teuta e ka pas babën e urtë, edhe vellezërit e saj nuk janë të belave e të stupcave, prandaj çohet mashkullorja e vrazhdtë dhe e ndjekin si të ‘bijën e Rajanit’.
Sepse, s’ka kush me mbrojt.
Me pa shqiptari butë, me gjet shqiptari naj jetime e me nxan në një qosh nuk lë gjë pa i ba.
Di raste që i dhunojnë edhe gratë në karroce.
Nekrofilia dhe mizogjinia e mashkullores shqipe ka shku aq larg sa një vajzë të re e kompleksojnë për varrin e babës së saj.
Atë vajzë e keni vra dhe, edhe pse nuk e njoh, e ndjej një keqardhje të madhe për të, kam frikë mos pikëllohet aq shumë e nuk çohet më në këmbë.
Se ajo është e re, ajo kujton që ju jeni dikushi.
Derisa ta kuptojë se këta mashkuj nuk qetësohen pa i shkel femrat si meçkat.
(termi i preferuar i tyre është ‘kudër’, këtë cilësor nuk e ndrrojnë me asgjë)
Mashkuj ma të këqij, njerëz ma kurrkushi se ju s’ka.
Si të idhnohen me një femër e quajnë ‘kurvë’, ‘lopë’, ‘budallicë’. Veç gratë e juaja kanë çka tregojnë për histerinë dhe kafshërinë tuaj.
A keni lënë gjë pa i thënë Teutës, kur e keni vra me fjalë plus keni marrë pëlqime nga femrat e frustruara, të cilat po ashtu sundohen e nënçmohen si robëresha nga naj tarak si ju.
Teuta nuk i dhuroi lule askujt, por i pranoi.
Çka ka pas me ba ajo, me ja gju lulet ftyrës a me pshty n’ftyrë. Pse s’po e pshtyni ju?
As me vo s’keni guxu me gju!
Derisa Teuta ta kuptojë se shumica e mashkujve shqiptarë kur idhnohen me gratë e me femrat e tyre i rrehin, me t’shkurtume ose me fjalë, shpresoj të bëhet e fortë dhe ta kuptojë se çdo mashkull që urren femrën dhe ndjen kënaqësi kur e shkel, është një mashkull i keq, që veç meshkujt i duken të mirë.
S’po leni gjë pa ju thënë femrave.
Njani dje, adhurues dhe aktivist i njohur i Albinit (me emër e mbiemër) shkoi aq larg sa më shkroi koment ‘ma hëngsh m*tin’
Oo njerëz ma barbarë, ma primitiv, ma t’pagdhendun, ma t’pa lexum e ma dhunues se ju nuk ka.
Mos u sjell butë me bishën.
Secila vajzë duhet ta marrë situatën në dorë, dhe me thonj ta mbrojë dinjitetin e saj.
Thash, ata meshkuj që janë të egër ndaj jush, nëndije protestojnë pse ju nuk jeni meshkuj, si ata.

Leave a Reply